
מדריך להגשת תביעת רשלנות רפואית
אם לדעתך נגרם לך נזק כתוצאה מטיפול לקוי או אי טיפול במקום בו היה צורך לטפל, פעל על פי המדריך המובא לעיונך וככל הנראה תשכיל/י להגדיל את סיכויי התביעה שלך אל מול המזיק הרשלן. המדריך מפרט כיצד לפעול מרגע שקרה המקרה ולאורך כל זמן הטיפול, הן בטיפול הרפואי והן בצד המשפטי.
1. יש לאסוף את כל המסמכים הרפואיים מהמוסד בו טופל/ת או יקירך טופל/ה. יש לוודא כי כל תלונותייך ובדיקותייך קיימות בהעתק שקיבלת.
2. הקלטת צוות רפואי – על אף הסיכוי הנמוך, אם ביכולתך להקליט את הצוות הרפואי כי הוא הינו מודה שהתרשל בטיפול – סיכויי התביעה שלך יגדל משמעותית ויקלו על ההליך המשפטי.
3. הכנת קלסר עם כל המסמכים – הכינו קלסר ובו מומלץ לסדר את המסמכים בסדר כרונולוגי מיום המקרה והילך הכולל קבלות והוצאות שהוצאו וציינו עבור מה הוצאו.
4. על מנת שלא תשכחו פרטים מהותיים, יש לרשום כמעין יומן ובו הנכם מגוללים את כל המקרה עד לנזק שנגרם לכם או ליקירכם, כאשר הנכם מזכירים תאריכים, שמות, מתי התלוננתם לראשונה, איזה טיפול קבלתם ומי טיפל בכם וכן הלאה.
חשוב להבין שככל שתפרטו כך תגדילו את סיכויי התביעה!
5. יש לבדוק האם לניזוק (לכם או ליקרכם) קיימת פוליסת ביטוח המכסה את נזקכם. מומלץ לא להגיע לשום פשרה עם חברת הביטוח שכל רצונה לשלם סכום זניח ולסיים הפרשה.
6. לא לנדב מידע – אל תשוחחו עם הצוות הרפואי יתר על המידה ואל תשוחחו עם חוקרים מטעם חברות הביטוח (נחמדים ככל שיהיו), הרי כל רצונם הוא להפיל את התביעה ולא באמת לעזור לכם, שכן חברת הביטוח שכרה אותם.
יש לך שאלות לגבי המדריך להגשת תביעת רשלנות רפואית ואיך להתנהל בזמן התביעה? צוות המשרד נמצאים לתת לך מענה: לקבלת מידע על עורך דין רשלנות רפואית לחץ כאן